ABY BYLO NA ZEMI MILO

Ve čtvrtek 18. 4. 2013 uspořádal Okrašlovací a zábavní spolek za podpory Města Bystřice pod Hostýnem jedinečný zábavně výchovný pořad pro děti předškolního věku Vanda a Standa: Aby bylo na zemi milo. 

Představení bylo pořádáno ke dni Země a bylo zaměřeno hlavně na ekologické a celospolečenské problémy. Zúčastnily se ho děti z MŠ Bělidla, Palackého a Schwaigrovo náměstí. Celkem přišlo 180 dětí.

Interpreti Vanda a Standa děti začleňují do představení a nenásilnou formou se jim snaží ukázat, že je nutné šetřit přírodními zdroji, chovat se ohleduplně a s respektem ke zvířátkům i lidem.

Podobný typ představení je v České republice unikátní a přáním Okrašlovacího a zábavního spolku je pokračovat s podobnými vzdělávacími programy pro děti každý rok a udělat z těchto představení každoroční tradici na den Země.

Podle ohlasů během i po představení se dětem představení líbilo a my věříme, že i rodiče doma poznají, že se děti inspirovaly k třídění odpadu nebo úsporám vodou, aby nám všem na Zemi bylo milo.  

Tento článek vyšel také v Kroměřížském deníku

Fotky z akce si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

***

Chcete nás podpořit?

Budeme rádi, když přispějete na naši činnost:

2000388454/2010 

Darovací smlouva ke stažení zde