KINO PO O – PROGRAM PRO DĚTI A JEJICH DOPROVOD NA CELÉ ODPOLEDNE

Od listopadu do dubna rozšiřuje bystřické kino svou nabídku o odpolední víkendová představení pro rodiny s dětmi. Jednou měsíčně se pod hlavičkou „Kino po o“ uskuteční projekce filmu rozšířená
o doprovodný předprogram. Rodiče s dětmi tak budou moci strávit v kině v podstatě celé odpoledne.

Sérii (až na jeden případ) nedělních projekcí odstartujeme evropskou koprodukční výpravou do říše keltských mýtů „Píseň moře“, která byla v roce 2014 nominována na Oscara za nejlepší animovaný film roku. Úvodní píseň filmu nazpívala držitelka Oscara, valašskomeziříčská rodačka Markéta Irglová.

Jelikož bystřické kino nemůže kvůli chybějícímu technickému vybavení promítat novinky, rozhodli jsme se sestavit dětský program z filmů z různých období a různých regionů – na „Píseň moře“ naváže německo-americká klasika „Nekonečný příběh“. Doufáme, že velké plátno přiláká do kina i ty, kteří již film viděli mnohokrát doma. Na rok 2017 je v plánu film japonský (oscarová „Cesta do fantazie“), český (pokud to bude možné, promítneme současnou novinku „Lichožrouti“, ke které bychom rádi uspořádali debatu
s tvůrci) a americký („V hlavě“). Poslední dubnový film naší série si vyberou samotní diváci. Hlasovat budou moci ale pouze návštěvníci kina na každé z projekcí, pravidelní návštěvníci si tedy budou moci prosadit svého favorita, kterým se program „Kina po o“ pro tuto sezónu uzavře.

Do „Kina po o“ nechceme ale lákat pouze na filmy. Každý film bude mít svůj tematický předprogram, během kterého budou mít děti čas se vyřádit a jejich dospělý doprovod (snad) popovídat se známými. „Kino po o“ chce být akcí, kde se lidé budou rádi setkávat tak trochu bez ohledu na právě promítaný film. K tomu přispěje i občerstvení v předsálí. V jednání jsou také slevy pro diváky v přilehlé restauraci.

Doufáme, že se nám podaří vytvořit skupinu příznivců, která nám bude oporou v dalších snahách oživit bystřické kino. Věříme totiž, že jednosálové kino na malém městě může fungovat – dosvědčují to ostatně příklady z celé republiky (namátkou Řevnice, Boskovice, Veselí nad Moravou, Nový Bor), ze kterých chceme čerpat inspiraci. Aby kino na malém městě neskomíralo, musí ale nabízet více než nové filmy (ačkoli i to by v případě Bystřice byl velký a také finančně nákladný skok).

Naším prvním pokusem o něco podobného je právě Kino po o.

NekonečnýPříběh_šupiny.pdf (348938)

Chcete nás podpořit?

Budeme rádi, když přispějete na naši činnost:

2000388454/2010 

Darovací smlouva ke stažení zde