PRVNÍHO KURZU PRVNÍ POMOC DĚTEM V BPH SE ZÚČASTNILO 43 LIDÍ

Ve středu 28. 8. 2013 proběhl Kurz první pomoci, který jsme zorganizovali ve spolupráci s RZP Trenčín. Zúčastnilo se celkem 43 lidí, velkou část kursistů tvořili učitelky z mateřských školek z Bystřice a přilehlého okolí, zbytek pak maminky a rodinní příslušníci.

Kurz byl rozdělen na dvě části: teoretickou a praktickou, kde si kursisté mohli vyzkoušet oživování na figurínách připojených na počítačové vyhodnocení. Figuríny byly k dispozici ve velikosti dospělého člověka, dítěte a kojence a také dusícího se člověka. U praktického nácviku asistovali školitelé, vysvětlili techniku stabilizované polohy, použití tlakového obvazu, Heimlichův chvat a Gordonův úder, masáž srdce a dýchání z úst do úst.

 

Chtěli bychom poděkovat za perfektní proškolení týmu RZP Trenčín, Bc. Peteru Kováčovi, Mgr. Beatě Macejkové a Petře Gašparové. Za dokonalou přípravu a administraci patří velké díky paní Mgr. Hance Pokorné, která ve spolupráci s Lenkou Ostroluckou shromáždila veškeré registrační údaje. Děkujeme také paní ředitelce Blance Moráčkové za poskytnutí prostoru horní jídelny na ZŠ Bratrství. A samozřejmě největší díky patří všem, kteří přišli, aby se naučili jak se zachovat v krizových situacích. Fotky z kurzu si můžete prohlédnout zde

 

Budeme se snažit, aby další kurz na sebe nenechal dlouho čekat. Budeme usilovat o spolupráci s městem Bystřice a doufat ve finanční podporu dalšího vzdělávání v této oblasti. 

***

Chcete nás podpořit?

Budeme rádi, když přispějete na naši činnost:

2000388454/2010 

Darovací smlouva ke stažení zde