SOKOLOVNA V ŘÍŠI LOUTEK

Po dlouhé době ožila bystřická Sokolovna opět divadlem. Okrašlovací a zábavní spolek (OZS) sem za přispění města pozval kroměřížský soubor Říše loutek, na který se třetí říjnovou neděli přišla podívat více než stovka diváků. Představení se tak nekonalo v malém loutkovém sále Sokolovny, ale přímo na palubovce tělocvičny.

Vyvýšené pódium ale hercům souboru vůbec nechybělo. Jejich představení „Povídej paňáco“ bylo totiž do velké míry založeno na živé komunikaci herců s dětským publikem i jednotlivými dětmi. I z toho důvodu si diváci představení užili až do poslední minuty, snad kromě těch úplně nejmenších, které  vylekal prasknutý balónek v úvodu představení nebo příchod čarodějnice nedlouho poté.

Rodinné centrum Knoflík připravilo pro vyděšené i spokojené děti dílnu, ve které si po představení (a pro prvně zmíněné i během něj) mohly v klubovně vyrobit vlastní jednoduché loutky. Příjemné odpoledne si pochvalovali rodiče, děti i herci souboru.

Členové OZS a Knoflíku chtějí tímto poděkovat všem, kteří využili příležitost a na představení přišli. Doufáme, že svou účastí vyjádříte podporu našich snah přispět ke kulturnímu a obecně komunitnímu dění v Bystřici i nadále – chystáme pro vás tradiční výměnný Jarní bazárek s oblečením na podporu Klokánka, hostování divadel, nově pak filmové projekce. Bližší informace o chystaných akcích získáte na stránkách www.ozs.cz nebo prostřednictvím našeho profilu na Facebooku.

***

Chcete nás podpořit?

Budeme rádi, když přispějete na naši činnost:

2000388454/2010 

Darovací smlouva ke stažení zde