SPOLEK USPOŘÁDAL DRUHÝ ROČNÍK DOBROČINNÉHO BAZARU

 

Ve dnech 18. - 20. 4. 2013 probíhal v sále Hasičské zbrojnice v Bystřici pod Hostýnem 2. ročník Jarního dobročinného bazaru. V letošním si vzala pod svá křídla pořádání bazárku místní organizace Okrašlovací a zábavní spolek Bystřice pod Hostýnem a ve spolupráci s dalšími dobrovolníky se postarala o hladký průběh celé akce. Město Bystřice pod Hostýnem zdarma poskytlo prostory pro pořádání bazaru.

Záměrem tohoto projektu je v rámci našich vlastních možností pomoci tam, kde je takováto finanční a materiální pomoc potřebná a žádoucí. Stejně jako v lonském roce, i letos jsme finanční výtěžek z prodaných věcí předali Fondu ohrožených dětí, projektu Klokánek. FOD je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem. Naše pomoc v celkové výši 7000,- Kč putuje cíleně do centra Klokánek v Kroměříži.

Stejně jako v lonském roce budou neprodané věci předány prostřednictvím Farnosti Žeranovice potřebným do nemocnic a dětských domovů na Ukrajinu. I tam se tato pomoc shledává nadmíru potřebnou. V letošním roce jsme zajistili dalšího příjemce, kterému předáme část materiální pomoci a tím se stalo Kojenecké a dětské centrum Valašské Meziříčí.

Věříme, že stejně úspěšně jako v těchto dvou ročnících bude akce pokračovat i v následujících letech. Děkujeme všem, kteří věnovali prodejné věci do bazárku i těm, kteří přišli a využili nákupu za symbolické ceny a tímto celou akci finančně podpořili.  

Velké poděkování patří rovněž všem, kteří průběh bazárku zajistili po stránce organizační, každý z nás věnoval spoustu svého volného času k propagaci, přípravě i zdárnému průběhu akce. Všechno tohle děláme s láskou a obrovskou úctou k těm, kteří se v náročných podmínkách věnují práci s ohroženými dětmi. Hřeje nás pocit, že dokážeme alespoň touto cestou pomoci dětem, které prozatím neměly to štěstí prožívat své dětství tak, jak by měly. Nechť tedy každého jednotlivého člověka, který se jakkoliv této akce zúčastnil, hřeje pocit, že vykouzlil alespoň jeden dětský úsměv. Přejeme Vám krásné jarní dny a těšíme se na viděnou opět za rok.

Plakát letošního ročníku si můžete stáhnout zde.

Fotky z akce si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Článek z Kroměřížského deníku o minulém ročníku si přečtete zde.

***

Chcete nás podpořit?

Budeme rádi, když přispějete na naši činnost:

2000388454/2010 

Darovací smlouva ke stažení zde