Kavárna Potmě aneb Tak trochu jiné kafe

Zajít do kavárny, dát si kávu a k tomu zákusek? Běžná věc? Ne tak docela, když je člověk nevidomý.

Podle zahraničního příkladu u nás zpopularizovaného hlavně Anetou Langerovou nabídneme i v našem městě možnost vyzkoušet si, co zažívají nevidomí  ve svém každodenním životě. Připravujeme proto akci Kavárna Potmě aneb Tak trochu jiné kafe, jejímž prostřednictvím vám chceme přinést zajímavý a netradiční kulturní zážitek. 

Akce se bude konat v pátek 28. 2. od 14.00 do 19.00 hod a v sobotu 1. 3. od 9.00 do 18.00 hod v baru na Hasičské zbrojnici. Cílem akce je dát možnost "běžným" lidem proniknout do světa nevidomých. Účastníci projektu si budou moci na chvíli vyzkoušet, jak se žije  lidem s bílou holí. Budou ponořeni do světa vůní, dotyků a zvuků, kdy budou nuceni zapojit jiné smysly než zrak. V zatemněných prostorách bude kávu a drobné občerstvení připravovat nevidomá obsluha, mimo jiné člen našeho spolku Petr Loupanec. V nabídce budou pouze nealkoholické nápoje.

Samotná kavárna se bude konat v baru Hasičské zbrojnice. V těchto prostorách bude možné „Tak trochu jiné kafe“ podávat najednou pouze omezenému množství osob. Jako zázemí akce bude sloužit velký sál Hasičské zbrojnice. Zde bude vytvořeno zázemí pro rodiče s dětmi, kteří se akce mohou účastnit. K dispozici bude dětský koutek zajištěný Rodinným centrem Knoflík, kde si děti mohou pohrát a něco vytvořit, zatímco rodiče se budou účastnit Kavárny Potmě. Bude zde také probíhat doplňkový program. Podrobnější informace o něm najdete zde v dostatečném předstihu před akcí. 

Případný výtěžek z akce bychom rádi využili jako příspěvek na financování kulturního představení pro děti konané v našem městě. 

 

Chcete nás podpořit?

Budeme rádi, když přispějete na naši činnost:

2000388454/2010 

Darovací smlouva ke stažení zde