KAVÁRNA POTMĚ PŘILÁKALA DESÍTKY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Po delší době příprav, plánování a propagace se dne 28.2. otevřely dveře do Kavárny Potmě, která našla své místo v prvním patře Hasičské zbrojnice v Bystřici pod Hostýnem

Základním úkolem bylo důkladné zatemnění místnosti, aby byl zážitek opravdu věrohodný. Nakonec se nám podařilo za pomoci pana Radka Tellingera utěsnit veškeré skulinky a mohlo se začít servírovat. Nabídka nápojů byla široká a vedle kávy se stala velmi oblíbenou domácí zázvorová limonáda, kterou jsme museli několikrát doplnit, stejně jako 5 druhů koláčů, které pekla sama nevidomá Mirka. Ta společně s nevidomým manželem Petrem Loupancem v kavárně obsluhovala a mohli tak bez problémů uvést hosty do svého přirozeného prostředí.

Kavárna Potmě se nacházela v baru, tedy v prostoru, který mnoho lidí nezná a určitě by se za světla divili, jak to tam vlastně vypadá. K dispozici nám byl i velký sál, ve kterém si mohli hosté zkrátit čekání u menší výstavky věcí denní potřeby nevidomých, zhlédnout krátký film či si počíst v brožurách o jejich životě a vztahu k okolí, nebo si vyzkoušet manipulaci a chůzi s bílou holí. Součástí byl koutek rodinného centra Knoflík, který se také těšil velkému zájmu a poskytoval tak hravé útočiště menším dětem.

Kavárna Potmě zavřela dne 1.3. v 18:00. Za dva dny se u čtyřech stolů vystřídalo téměř sto lidí, díky kterým jsme vybrali dostatečnou částku peněz a můžete se tak v létě těšit na představení pro děti v Bystřici p. H.

Všem Vám děkujeme, že jste přišli a zkusili si aspoň nahlédnout do světa nevidomých, i za vaše krásné komentáře a pochvalné vzkazy, které stále slýcháme. Také děkujeme Městu Bystřice pod Hostýnem, které nám poskytlo prostory a v neposlední řadě všem členům Okrašlovacího a zábavního spolku, kteří se na tomto projektu podíleli.

Protože účast byla nad očekávání velká a Vaše ohlasy kladné, rozhodli jsme se, že Kavárna Potmě nebyla ve městě naposledy a akci budeme zase rádi opakovat.

***

Chcete nás podpořit?

Budeme rádi, když přispějete na naši činnost:

2000388454/2010 

Darovací smlouva ke stažení zde