NOVÁ GALERIE "VÝLOHA" V BYSTŘICI POD HOSTÝNEM

Během několika týdnů proběhne první vernisáž v nové bystřické galerii Výloha. Tato galerie vznikne ve výkladní skříni léta nevyužívaného domu č.p. 546 (bývalé knihkupectví vedle kovomatu). Cílem našeho spolku je vrátit takto chátrající objekt zpět do veřejného prostoru. Inspirací pro tuto pouliční galerii nám byly obdobné projekty realizované v jiných městech České republiky.

Ve Výloze plánujeme prezentovat zejména mladé umělce z Čech a Moravy. Výstavy doplněné zahajovací pouliční vernisáží se budou střídat každé dva měsíce. JIž brzy budete moci sledovat přípravy Výlohy na Facebooku, kde bude mít tento projekt svoji vlastní stránku.

Líbí se vám tento záměr? Budeme rádi, když se svým finančním příspěvkem budete na jeho realizaci podílet. Je třeba koupit barvy, polepení, uzpůsobit vnitřek výlohy pro nový účel. Především však chceme tvůrcům, kteří přijedou na bystřické pouliční vernisáže, zaplatit alespoň cestovné. Příspěvky lze posílat na náš účet 2000388454/2010. Ve Zprávě pro příjemce uveďte účel příspěvku "Výloha".

Těšte se, my už se těšíme!

Děkujeme za podporu našeho nápadu oběma stranám, které o dům vedou dlouholetý spor.

***

 

Chcete nás podpořit?

Budeme rádi, když přispějete na naši činnost:

2000388454/2010 

Darovací smlouva ke stažení zde