„TADY BUDE VÝLOHA“

Pokud jste si všimli výše uvedeného nápisu ve výkladní skříni bývalého knihkupectví v Dolní ulici, mohlo by vás zajímat, co se zde vlastně chystá. 

"Výloha" je název galerie, která bude celá vměstnána do výkladní skříně. Okrašlovací a zábavní spolek získal výlohu k užívání na dobu, dokud nebude soudně rozhodnuto, komu vlastně celý dům patří. 

První vernisáž se před Výlohou uskuteční v pátek 13. 6. od 18.00.

"Výlohu" jsme založili ze dvou hlavních důvodů. Jako mnoho jiných občanů jsme považovali chátrající objekt za vadu na kráse jinak upravené hlavní třídy a chtěli jsme s tím něco podniknout. Zároveň bychom rádi dostali výtvarné umění přímo mezi lidi a ukázali bystřickým spoluobčanům, že pomocí výtvarných instalací se lze vyjadřovat k otázkám, které město a jeho obyvatelé řeší nebo by řešit měli.

Výloha coby galerie ve veřejném prostoru se inspiruje celou řadou obdobných projektů v jiných českých a moravských městech (viz stránky actiongalleries.info). Chceme vystavovat práce mladých autorů, výrazných (i když často neznámých) moravských tvůrců a společensky angažované instalace doplněné o doprovodné akce.

Pokud by vás zajímalo, koho budete moci ve Výloze brzy vidět, vyhledejte si na internetu jména Lukáš Houdek, Vendula Chalánková nebo Ladislava Gažiová. 

Budeme velmi rádi, pokud se na otevření galerie a první vernisáž přijdete podívat i vy.   

***

Chcete nás podpořit?

Budeme rádi, když přispějete na naši činnost:

2000388454/2010 

Darovací smlouva ke stažení zde